Forum francuskih automobila
Dobrodosli na forum www.francuskiautomobili.com

Da bi ste videli ceo forum morate biti registrovani.

Zamolio bih vas da se registrujete i svoj profil popunite u celini!

Uzivajte!

Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Čet Dec 14, 2017 8:51 am

pa super, ako si to sve radio extra. onda ti ostaje jos da skines pumpu visokog piritiska da je bosista stavi na radnu masini, vidi koliko bara baca pritisak i onda ces znati na cemu si skoroz. Ako je los pritisak znas sta je ako je dobar opet znas sta je.
Mada pumpa mora da se skine, zupcasti pa opet da se uzupci.
iskreno, koji je to bosista ako je video gresku p0088 i nije nista uradio. nema pojma...

Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Čet Dec 14, 2017 9:12 am

П0088 - Притисак горионика / система превисок

Који су уобичајени узроци П0088?

Нема пуно узрока прекомјерног притиска горива. Пошто пумпа за гориво ради, то значи да проблем обично не укључује електричне проблеме. Неки од најчешћих узрока високог притиска горива укључују:

- Регулатор неисправног притиска горива
-Заптивни филтери у регулатору притиска
-Изгубљена или оштећена повратна линија горива

Погрешно инсталирани филтери горива (Имајте на уму да ако је филтер за гориво инсталиран погрешним путем, што је могуће код неких примена, постојаће се само висок притисак између филтера и пумпе. Притисак између филтера и шине ће бити ниже од нормалног (или одсутног) јер филтер можда не дозвољава повратни проток.)

Сензор притиска у случају неисправности горива (Имајте на уму да, док сензор дефеката може подесити код П0088), вероватније је да деактивира пумпу него да изазове висок притисак горива. У пракси је чешћи сензори притиска горива који постављају ниске количине горива који се односе на притисак горива.)

Који су симптоми П0088?

У неким случајевима, можда не постоје симптоми осим сачуваног кода и светлећег ЦХЕЦК ЕНГИНЕ светла. Међутим, у зависности од степена одступања од дефинисаних притисака горива, можда су присутни неки или сви следећи симптоми -

-Нема почетног стања
-Стварно стање старта
-Повећана потрошња горива
-Црни дим из репне цеви може бити присутан
-Грубо, неправилно или неуједначено у празном ходу
-Губитак снаге и перформанси
-Разређивање уља у тешким случајевима
-Оштећени катализатор (и)


НАПОМЕНА: У тешким случајевима могу бити присутни и други кодови који се односе на грешке у контроли емисије, посебно кодови који се односе на катализатор (и) и сензоре кисеоника.
Како решити проблем П0088?

НАПОМЕНА бр. 1: Осим приручника за поправку, потребан је наменски манометар за прецизно дијагностицирање кода П0088. Честа је погрешна замена пумпе за гориво (и других скупих компоненти) у покушају да се отклоне почетни услови. Код П0088 указује на прекомерни притисак горива, а једини начин за одређивање стварног притиска је испитивање притиска у систему помоћу одговарајућег мерача притиска горива.

НАПОМЕНА # 2: Многе апликације користе сензор притиска да непрекидно прате притисак у систему горива. Овај сензор се не сме мешати са регулатором притиска, који се отвара и затвара као одговор на различите притиске како би се задржао одређени притисак горива. Сензор неисправног притиска може замислити код П0088 код неких примена, због чега је важно физички проверити стварни притисак у систему помоћу манометра.

НАПОМЕНА бр. 3: Ако је возило опремљено сензором притиска горива, консултујте приручник за правилан поступак тестирања. Упоредите добијене очитавања према произвођачевом тлаку-према-Хертз графикону и замените сензор ако очитавање не одговара одређеним вредностима. Сензори са оштећењем притиска могу деактивирати пумпу за гориво на неким применама, зато обавезно проверите рад овог сензора у вези са стварним притиском горива ако возило може да покрене.
Корак 1

Започните дијагностички поступак уписивањем свих меморисаних кодова грешака и доступних података о замрзнутом кадру. Ови подаци могу бити корисни ако се касније дијагностикује прекидна грешка.
Корак 2

Синусни код П0088 означава прекомерни притисак на гориво за који проблем вероватно није изазван проблемима ожичења, осим ако се регулатор притиска горива не користи електрично. У неким применама регулатор притиска налази се на горионој шини и управља опругом помоћу вакуума добијеног од улазног колектора. Код других система / апликација, регулатор се налази на или близу пумпе за гориво. Обратите се упутству за одређивање локације регулатора притиска.

НАПОМЕНА бр. 1: Да бисте осигурали да пумпа за гориво није напуњена превисоком струјом, извршите референтне, отпорне и континуиране провере свих повезаних проводника. Поправите све проводнике који су пронађени као дефектни. Имајте на уму да је претерани напон ретка појава, али обавите све релевантне тестове како бисте осигурали да пумпа прима исправну струју, што је обично једнако напону батерије.

НАПОМЕНА # 2: Такође обавите детаљан преглед свих линија за гориво, посебно повратне линије која испоручује гориво из резервоара горива назад у резервоар. Ако је ова линија ограничена због неке врсте оштећења, притисак у систему не може се ефикасно ослободити. Обратите се упутству да бисте утврдили локацију и усмеравање свих линија за гориво и замените сва оштећена водовода по потреби. Такође проверите да ли је филтер за гориво исправно инсталиран.
Корак 3

Ако возило може започети, повежите мерач притиска горива са системом, али оставите читач кода прикључен. Покрените мотор и пратите стварни притисак у систему горива преко мерача и скенера. Ако се притисак нагло повећава или остане стабилан без обзира на читање, скоро је сигурно да је регулатор притиска неисправан.

НАПОМЕНА # 1: Током нормалног рада, гориво се испоручује за гориво са константним притиском и запремином. Регулатор притиска горива је дизајниран да ублажи притисак у систему када се потражња смањује, тако да током овог испитивања мења брзину мотора како би се промијенила потражња за горивом. Ако притисак остаје константан упркос различитим брзинама мотора, регулатор притиска је неисправан.

НАПОМЕНА # 2: Ако се притисак флуктуира у одговору на мијењање потражње, али остаје већи од наведеног максимума, регулатор притиска отвара се само дјеломично, што је исто као и неисправно.
Корак 4

Ако се регулатор притиска налази на горионој шини, вероватно ће бити опруга, али се испоручује уз помоћ вакуума. Замените вакуумско црево уколико се сумња на цурење и поновите корак 3. Ако се проблем и даље одржи и постоји јак вакуум, замените регулатор притиска горива и поновите корак 3 након чишћења свих кодова грешке.
Корак 5

Ако возило не може започети, највероватније је због тога што прекомерни притисак горива деактивира пумпу. Ово није увек лако одредити, тако да ако возило не започне када је код П0088 присутан, а регулатор притиска налази се унутар резервоара за гориво, најбољи поступак је уклањање канистера пумпе из резервоара. Обратите се упутству о правилном поступку за уклањање пумпе и замену регулатора.

НАПОМЕНА: Такође вршите провере континуитета / отпора на пумпи како бисте потврдили да прекомерни притисак није оштећен мотор пумпе. Замените пумпу ако добијена очитавања нису у складу са вредностима наведеним у приручнику. Пре него што започнете проверу континуитета, искључите пумпу од ПЦМ-а како бисте спречили оштећење регулатора.

Поново саставите пумпу горива и повезане компоненте, обришите све шифре и проверите да ли ће се мотор покренути. Ако се започне, проверите притисак система да бисте потврдили да се налази унутар наведеног опсега.

НАПОМЕНА: Подразумева се да је од кључног значаја провјерити систем горива за цурење након што су линије за гориво искључене. Поправите све проналаске и поново проверите систем како бисте били сигурни да нема више цурења било гдје у систему.
Корак 6

Уверите се да су сви кодови очишћени и тестирајте возач са одговарајућим скенером који је повезан за снимање притиска горива при промени оптерећења / брзина мотора. Ако скенер не може пратити уживо пренос података, поново провјерите притисак горива након теста и скенирајте систем да бисте видјели да ли се код вратио.

У мало вероватном случају када се код настави, могуће је да постоји присутна грешка, што ће можда морати да се погорша пре него што се може направити тачна дијагноза и поправка. Ово очигледно важи само за возила која се још увек могу возити.
avatar
Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013
Godina : 42
Vozilo: : Peugeot 206 2.0 HDI

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Čet Dec 14, 2017 9:14 am

Vidi boldirano, isti problem sa engleskog foruma peugeot 1.6 hdi... Coveku zamenili filter goriva koji je lose postavljen, a napravili mu stetu oko 1500evr
avatar
Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013
Godina : 42
Vozilo: : Peugeot 206 2.0 HDI

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od zoranC taj Čet Dec 14, 2017 3:53 pm

Danas se opet ugasio ali je ukljucio gresku P1166. Za to mi niste nista napisali sta znaci . ja sam negde nasao da je to za senzor pritiska na rampi
avatar
zoranC

Broj poruka : 23
Datum upisa : 10.12.2017
Godina : 35
Vozilo: : Peugeot 207 HDI 90ks

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Жиле taj Čet Dec 14, 2017 4:13 pm

S kojom dijagnostikom to radiš?
I ja sma našao na nekim forumima da je senzor pritiska.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
др Жиле
avatar
Жиле

Broj poruka : 11433
Datum upisa : 17.09.2013
Godina : 52
Vozilo: : C5 HDi 2,2

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Čet Dec 14, 2017 4:59 pm

Generalno je ubrizgabanje. Vidis nasao sam isti siptomi zbog lose postavlienog filtera goriva a ti si to radio. Vidi i to. Pa kad odes kod majstora reci mu i to.
avatar
Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013
Godina : 42
Vozilo: : Peugeot 206 2.0 HDI

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od zoranC taj Čet Dec 14, 2017 5:50 pm

To je neka prosta dijagnostika na mobilnom OBD CHEK to mi je cisto da ocitam greske posto majstori nikad nemaju vremena, verovatno sam im dosadio posto sam kod svih bio ;)
avatar
zoranC

Broj poruka : 23
Datum upisa : 10.12.2017
Godina : 35
Vozilo: : Peugeot 207 HDI 90ks

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Čet Dec 14, 2017 8:28 pm

Ako treba imam i regulator i senzor Bosch. Ispravno.
avatar
Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013
Godina : 42
Vozilo: : Peugeot 206 2.0 HDI

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od PUG207 taj Čet Dec 14, 2017 9:23 pm

I ja brljah po netu i naleteh da je filter u pitanju:

Hi there, p0087 fault is rail pressure too low and p1166 fault is rail pressure measured too high. I've seen both these faults appear if the fuel filter is blocked, what miles is on the car? I've had these faults on a car before and I changed the hp pump and the high pressure diesel sensor on the rail and the fault was still there and car cut out whilst driving and it turned out to be the fuel filter was blocked after the car run of diesel. I'd change the fuel filter first and get the faults cleared, it's by far the cheapest and easiest option first!
avatar
PUG207

Broj poruka : 710
Datum upisa : 16.10.2017
Godina : 44
Vozilo: : Peugeot 207 1,6 HDi
Raspolozenje : osecam se vrlo eventualno

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Stojanac taj Ned Dec 17, 2017 11:11 am

Pozdrav svima nov sam na ovom forumu i od skora vlasnik Pežoa 207 1.6 HDI.Čitam ove postove u vezi problema koje ima kolega PUG207 i imam neko iskustva sa problemom. Naime gorivo se zaprlja vrlo finom prašinom koja se ne taloži na dnu rezeorvarav već ostaje rastvirena u gorivu..Prilikom rada motora nataloži se na ulaznom situ pumpe i zapuši dovod,kada vozilo odstoji dvadesetak minuta sa sita se prašina vrati nazad u gorivo,vozilo normalno pali i ide.Kada skinete pumpu sito je čisto,rezeorvar izgleda čisto nema taloga aceo problem se krije u gorivu.Učestalost problema zavisi od količine goriva u rezeorvarui učestalosti sipanja.
avatar
Stojanac

Broj poruka : 72
Datum upisa : 14.12.2017
Godina : 57
Vozilo: : Peugeot 207 1,6HDI 66Kw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od mladenmi16 taj Ned Dec 17, 2017 11:23 am

Pa ja tu ne vidim rešenje problema osim da kupujemo gorivo u kanisterima, nek prenoći pa kroz gazu sipati u rezervoar. Kao '90-ih
Kako si rešio problematiku?
avatar
mladenmi16

Broj poruka : 6616
Datum upisa : 01.06.2013
Godina : 36
Vozilo: : PSA Opel zafira 1.8 16V
Raspolozenje : Mrzim radne subote...

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od zoranC taj Pon Dec 18, 2017 7:25 am

Sta onda uraditi da bi se to sprecilo?
avatar
zoranC

Broj poruka : 23
Datum upisa : 10.12.2017
Godina : 35
Vozilo: : Peugeot 207 HDI 90ks

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Goga_EG taj Pon Dec 18, 2017 7:29 pm

Teraj dok ne rokne... ili sipaj samo na Eko pumpi disel Avio. Ja ga sipam ali samo njega vec 5 god, nikad nisam imao problema. A za zimu sam siguran da je najbolja solucija Omv maxx motion do -33c.

padalo mi na pamet da se ugrade filteri od rezervoara do motora ali nece moci zbog cevi i svega,,,,, mozda neki adativi>>>>>>
avatar
Goga_EG

Broj poruka : 1663
Datum upisa : 07.08.2013
Godina : 42
Vozilo: : Peugeot 206 2.0 HDI

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Stojanac taj Pon Dec 18, 2017 7:43 pm

Periodično je potrebno pranje rezeorvara toplom vodom pod pritiskom.Benzin i nafta su jedinjenja ugljovodonika koja su vrlo pogodno tle za razvoj bakterija,lišaja i gljivica i većina nečistoća u gorivu potiču od toga. Takođe je potrebno voditi računa da creva od gume koja dolaze u dodir sa gorivom budu takvog kvaliteta da ih gorivo ne razlaže i erodira,najbolje gumu izbegavati već koristiti polikarbonatna creva.
avatar
Stojanac

Broj poruka : 72
Datum upisa : 14.12.2017
Godina : 57
Vozilo: : Peugeot 207 1,6HDI 66Kw

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od PUG207 taj Pon Dec 18, 2017 7:49 pm

Gorivo nikad ne sipam iz kanti, ako je zaprljano i automobil nece zbog toga da ide , onda se pisaj i u auto i u NIS.
Ja mu prati rezervoar necu nikad, a sto se tice creva, o tome proizvodjac treba da razmislja!
avatar
PUG207

Broj poruka : 710
Datum upisa : 16.10.2017
Godina : 44
Vozilo: : Peugeot 207 1,6 HDi
Raspolozenje : osecam se vrlo eventualno

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od shix taj Pon Dec 18, 2017 7:58 pm


Ma bre isterano je sve to u p.m. pre nego sto je doslo ovde. Posle ne valja francuz, ne valja dizel, ne valja ...
avatar
shix

Broj poruka : 3066
Datum upisa : 03.08.2012
Godina : 43
Vozilo: : Focus 1.6 16v

Nazad na vrh Ići dole

Re: Peugeot 207 HDI 90KS gasi se u voznji

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 3 od 3 Prethodni  1, 2, 3

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu